Møde med Lars og Jannie i båden Viki

S/Y Viky ankommer til Als fjord.

Weekendtur på Als fjord.

En lørdag hvor jeg skulle ud på en weekendtur alene, startede jeg fra Aabenraa havn, ca kl 12:17 🙂 Vejret var bare dejligt, der var høj solskin, og meget svag vind, men kom da fremad med ca 1-2 knop, ja, stille og roligt. Nød min kaffe, og tænkte at med den fart kommer jeg ikke langt, men det var også ligemeget, da jeg ingen planer havde, ud over at sejle og nyde friheden. Mens jeg nød kaffen, ringede telefonen ! det var min søster Jannie, der spurgte : Hvad laver du ? Jeg svarede at jeg sejlede ud af Aabenraa fjord og ingen plan havde. Hun sagde at hende og Lars var ude at sejle i S/Y VIKI og var på vej til Als fjord.
Jeg foreslog at vi skulle mødes et sted ind mod Dyvig ? De kunne først være der til aftensmads tid, men det var fint, for det gik jo ikke så stærkt. Jeg sejlede et lille stykke ind mod Dyvig og kastede anker på 4-5 m vand. Tog mig en dukkert, i det varme og rolige vand. Lagde mig ude på fordækket og slikkede sol 😎 Ja, fald i søvn, og da jeg vågnede, var jeg blevet lidt rød, men ikke så det gjorde ondt.
VIKI kom sejlende stille og roligt, og vi hilste på hinanden, og Lars og jeg fortøjede, side mod side. Der var meget varmt så Lars gik igang med at rigge solkalecen op. Jannie og jeg lavede kaffe og vi fik lidt slik til. Dejligt. Lars havde sin hund med, og den skulle luftes, så min gummibåd blev sat i vandet og Lars fik den luftet inde på Als.
Da de kom tilbage svedte vi pga. af varmen, så vi sprang i vandet igen...Lars var væk ?  Jeg råbte til Jannie ; HAR DU SET LARS !!!! Hun sagde heldigvis JA, han er ved at vaske bunden på båden, imellem jeres både !!! Pyhaa.

Dejlig aften på Als fjord.

Da, vi havde badet og "vasket båd", lavede Jannie mad...Ris med karry kødsovs...det smagte pragtfuld  af en eller anden grund smager mad nu bedst i det fri ? Men Jannie er god til at lave mad.
Vi fik åbnet en 2 liters sodavand, og røg en masse smøger mens vi sludrede og fortalte historier om sejlads. Lars havde lige købt VIKI, og havde fået lavet den rigtig fin. Han fik et par bøger af mig om søvejsregler m.m. Og ville snart på kursus.
Vi blev liggende for anker, og lagde os til at sove ??? Uden at se vejrudsigten !!!! Om natten ved 5 tiden, kunne jeg mærke på båden at der blæste op, men dynen, var dejlig varm, så lagde mig om på den anden side !! Pludselig kunne jeg høre Lars råbe : Vi driver ? Ankeret havde revet sig løs ! Vi fik fortøjningerne løsnet, og Lars startede sin motor, og sejlede lidt væk. Jeg tog det stille og roligt, og lagde lidt mere ankerline ud, og ankret holdt igen. Men en dum sitaution, fordi jeg lige aftenen forinden, havde pralt af mit super anker. Lars og Jannie blev enige om at de ville sejle hjemad mod Haderslev. Jeg fik startet motor, og fulgte dem ud af Dyvig fjord. Lars fik sat sejlene, og satte kursen nord på. Vi sejlede lide ved siden af hinanden og fik taget nogle gode billeder.
Jeg tænker tit tilbage på, at det var lidt farligt og at jeg skal huske, at tage vejrudsigten og være sikker på at anker holder, samt sætte ankeralarm til på gps. God lærestreg 😮
Jeg sejlede selv stille og roligt hjemad, med et lille smut ind til Varnæs badebro, hvor jeg fik badet lidt.
Bortset fra "anker fejlen", var det en pragtfuld tur. Og glæder mig til at sejle sammen med VIKI igen.

| Svar

Nyeste kommentarer

02.11 | 10:03

Ja, det var en fin tur, og dejligt med nye bekendtskaber

01.11 | 19:48

Hej Torben.
Det er dejlig lige at få turen genopfrisket. Ja det var en god tur og et godt stykke arbejde der var lagt i at planlægge og forberede det hele. Tak

01.11 | 16:03

Ja, det var en hyggelig tur - og godt at lære så mange nye sejlere at kende

01.11 | 15:04

Hej Torben og Birgit rigtigt underholdende at læse jeres beretning - og se billederne - vi gennemlever turen igen på den måde.
Mvh Toni og Peter " Tjap"